Naša vina

YOTTA Cabernet Sauvignon

(alc. 14,5%, 100% kaberne sovinjon, 2017)
YOTTA predstavlja vinogradarsku kupažu grožđa iste sorte iz vrlo mladih zasada u sopstvenom posedu i nešto starijeg grožđa iz porodične kooperacije. Kaberne sovinjon, je poput mnogih internacionalnih sorti u Župi dobio nešto svoje i posebno, a na vama ostaje da proverite čime se od drugih izdvaja Cabernet Sauvignon VinarijeYOTTA

YOTTA GRIZLING

(alc. 13.5 %, 100% italijanski rizling, odnosno grašac, 2019)
U vinogradu starom između 40 i 50 godina, Vinarija YOTTA neguje italijanski rizling, koji nepravedno zapostavljen zbog svoje otpornosti, bujnosti i ostalih karakteristika, dugo nije bio pravi izazov za župske vinare. Uprkos tome vinarija YOTTA želi da ga ponovo ponudi svim ljubiteljima vrhunskog belog vina.

YOTTA Prokupac

(alc. 13,5%, 100% prokupac, 2017)
Prokupac i Župa su neraskidivo vezani. Zato je gotovo nemoguće imati u Župi bilo kakvu proizvodnju vina, a nemati prokupac. Ono što izdvaja YOTTA Prokupacje, osim činjenice da dolazi iz stoletnih vinograda, to što se stoprocentno pravi od najznačajnije i najstarije srpske sorte grožđa. Od svoje premijere na drugom Međunarodnomdanuprokupca (14.10. 2017) zaokuplja pažnju vinske javnosti, i to ne bez razloga.

YOTTA Hysteresis Tamjanika

(alc. 13%, 100% Tamjanika, 2018)
Tradicionalna srpska tamjanika, koju računamo u srpske autohtone sorte, mada zbog izvesnih DNK poklapanja formalno to nije, u našoj produkciji je dobila potpuno drugu dimenziju. Odležavajući na krupnom talogu devet meseci (Ser lie metodom) u srpskim hrastovim baricima, od tamjanike smo dobili vino koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
en_USEnglish